Το blog "οι εκπαιδευτικοί μιλούν..." απευθύνεται σε ανθρώπους που εμπλέκονται με τη διδασκαλία, ανεξαρτήτως βαθμίδας ή γνωστικού αντικειμένου. Στη συζήτηση μπορούν φυσικά να συμμετέχουν και άλλες "φωνές" (μαθητές, γονιοί κ.α.), καταθέτοντας είτε post, είτε σχόλιο.

Όποιος λοιπόν επιθυμεί, μπορεί να επιχειρήσει να απαντήσει, καταθέτοντας την άποψή του
[για να αποκτήσετε δικαίωμα δημοσίευσης, αρκεί ένα mail στο gepsimos (papaki) yahoo.gr ]

Μπορείτε να συμμετέχετε στη συζήτηση είτε γράφοντας ένα post-απάντηση σε κάποιο από τα προϋπάρχοντα ερωτήματα (πχ. "γιατί διδάσκω;" ή "θυμάμαι μια φορά στην ταξη..."), είτε προτείνοντας ένα νέο θέμα...

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

Εσείς πόσους «αριστούχους» είχατε στο σχολείο σας;


Στο δικό μου 56 (πενήντα έξι) !!! μαθητές είχαν πάνω από 18,5 και πήραν βραβείο. Το σύνολο των μαθητών 410. Ποσοστό: 1 στους 8!!! Η φάμπρικα στο απόγειό της.

Σε κάθε ένα από τα έξι τμήματα (25 μαθ/τμ) της Α γυμν του σχολείου μου, μόνο 5-8 μαθητές δεν απεφοίτησαν με 9-10 (άριστα) από το δημοτικό. Άρα το 70-80% των μαθητών των 3 δημοτικών της πόλης είναι άριστοι.

Τον Ιούνιο 07 οι ανεξεταστέοι ήταν 55. Τον Σεπτέμβριο 07 επέτυχαν και προβιβάστηκαν ή αποφοίτησαν: 55. Επιτυχία: 100%. Πέρασαν ακόμα και αυτοί που παραπέμπονταν με ολική εξέταση (λόγω απουσιών).

Σε όλους όμως είναι γνωστά τα αποτελέσματα που δίνουν οι ευρωπαϊκές στατιστικές για το επίπεδο των ελλήνων μαθητών 12-15 ετών στη γλώσσα και στα μαθηματικά.

Είναι αστείο, λοιπόν, να λέμε: «αν γράψεις παίρνεις, αν δεν γράψεις δεν παίρνεις βαθμούς».

4 σχόλια:

Πέπε είπε...

Δεν είστε ο μόνος μ αυτό τον καημό. Κι εγώ αναζητώ με το φανάρι έναν μέτριο ή κακό μαθητή, και όλο σε αριστούχους πέφτω. Μάλλον είμαι πολύ καλός δάσκαλος, δεν εξηγείται αλλιώς.

Αν αυτό το καθεστώς σας θλίβει όσο κι εμένα, σας προσκαλώ να θρηνήσουμε μαζί στην παρακάτω διεύθυνση:

http://karpathiandiaries.blogspot.com/2007/05/pasarn.html

Πέπε είπε...

Συγγνώμη. Στην παραπάνω διεύθυνση προσθέστε, στο τέλος, htlm. (Μετά την τελεία, και χωρίς να προσθέσετε δεύτερη τελεία στο τέλος).

Thodoris είπε...

Έχουν γεμίσει τα πανεπιστήμια αριστούχους...χαϊβάνια! Παπαγάλους, χαϊδεμένους των φροντιστηρίων και κυρίως...απαίδευτους. Ρωτώντας τους μαθητές μου (λυκείου) για τη λογοτεχνική τους παιδεία η απάντηση είναι μηδέν. Προτιμούν τον Ψινάκη από τον Γιούγκερμαν (για τον τηλεοπτικό μιλάω...)

Ανώνυμος είπε...

ετσι ειναι δυστυχως!
εχουμε γεμισει αριστουχους1
και στα δημοτικα σχολεια ολοι με αριστα αποφοιτουν!
απ τη μια συμφωνω να δινουμε στα μικρα παιδια λιγη χαρα, αλλα αυτο δεν πρεπει να γινει κανονας!
οπως λεει κι ο φιλος πιο πανω εχουμε γεμισει αριστουχους "παπαγαλους"!